vineri, 14 februarie 2014

Aminteste-ti sa lasi paharul din mana




O doamna psiholog se plimba într-o cameră în timp ce preda managementul stresului la o audiență. Cand a ridicat un pahar de apă, toată lumea se aștepta sa întrebe "pe jumătate gol sau pe jumătate plin ,e paharul?''. În schimb, cu un zâmbet pe fața, ea a întrebat: "Cât de greu este acest pahar cu apă?"

Răspunsuri variate, intre 100 grame si 300 de grame, au venit imediat.
Ea a răspuns, "greutatea reala nu contează''. Aceasta depinde de cât de mult il tin in mana. Dacă l-as ține un minut, nu este o problemă. Dacă l-as ține timp de o oră, voi avea o durere în brațul meu. Dacă l-as ține pentru o zi, brațul meu va amorti si il voi simti ca si paralizat.

În fiecare caz, greutatea paharului nu se schimbă,ramane aceeasi, dar cu cat perioada in care il tin e mai lunga, greutatea pare a fi tot mai mare.Ea a continuat," Stresul și grijile în viață sunt ca acest pahar cu apa. Gândiți-vă la ele pentru un timp și nu se întâmplă nimic.Gândiți-vă la ele un pic mai mult și începe să doară. Și dacă va ganditi la ele toată ziua, va veti simti paralizati - incapabili de a mai face ceva ".
Este important să vă amintiți să dați drumul problemelor voastre. Cât mai devreme , in timpul zilei, puneti toate sarcinile jos. Nu le purtati cu voi de-a lungul serii,al noptii si chiar in ziua ce va urma.

Niciun comentariu:

Pentru orice problema exista solutie!

Pentru orice problema exista solutie!