sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Rosul unghiilor la copii

Copilul tau isi roade unghiile si nu stii de ce?

Cauzele pentru care un copil isi roade unghiile pot fi multe, mai ales de origine psihologica. La inceput, motivul pentru care copilul isi roade unghiile este pentru ca ii vede pe ceilalti copii si preia acest model. Ulterior, copilul gaseste in rosul unghiilor un de confort psihologic si apeleaza la acest comportament atunci cand este anxios si stresat.

Este bine sa stiti ca in general copiii nu-si rod unghiile sub varsta de 3 ani.

Rosul unghiilor este un obicei relativ fecvent intalnit in randul copiilor, dar si al adolescentilor si adultilor. Numarul copiilor care au acest obicei creste proportional cu varsta, majoritatea fiind scolari.

Incercati sa identificati ce anume s-a intalmplat in ultima perioada in familia d-voastra, ce ar fi putut determina un dezechilibrul emotional la copilul d-voastra, soldat cu acest comportament.

Evitati bataia si mustrarea. Straduiti-va sa-i explicati copilului d-voastra care sunt consecintele rosului unghiilor, apelati la igiena si la aspect (vor creste urat si forma li se va schimba).

Pe de alta parte, nu uitati ca daca o trauma emotionala a determinat acest comportament, afectivitatea d-voastra si timpul pe care il acordati copilului d-voastra poate diminua sau chiar elimina acest comportament.

Copilul manifesta foarte mult non-verbal. El exprima prin mimica si gestica foarte mult ceea ce este sau nu in regula cu el. Este un semnal de alarma pentru voi parainti! De aceea puteti sa-i aratati si d-voastra mai mult nonverbal (de exemplu, pana sa-i spuneti copilului d-voastra cat de mult il iubiti, mai bine aratati-i).

Iubiti-va copilul! Sansele ca el sa dezvolte comportamente alarmante se diminueaza sau chiar nu apar!

Niciun comentariu:

Pentru orice problema exista solutie!

Pentru orice problema exista solutie!