marți, 23 septembrie 2008

Al 9-lea Seminar International de Psihoterapie Pozitiva Wiesbaden, Iunie 2008

Aceasta este intrarea in Academia Internationala pentru Psihoterapie Pozitiva si Psihoterapie Transculturala
Prof. Dr. Med. Peseschkian -Stiftung

Cand esti motiovat, esti pregatit sa infrunti situatii noi din viata ta. Pentru noi, prima aventura a fost zborul cu avionul, experienta noua si plina de emotii. Motivatia a fost paticiparea pentru prima data la un Seminar International de Psihoterapie Pozitiva si intalnirea cu prof. Peseschkian si familia acestuia.

Dupa ce am scapat cu bine de aceasta prima aventura am pornit cu inimile pline de emotii pentru ceea ce urma.

Prima zi in Wiesbaden a fost inceputul unei experiente unice si minunate. Am vizitat Academia, loc unde si-a sarbatorit ziua de nastere promotorul Psihoterapiei Pozitive, prof. Peseschkian, ocazie cu care ne-am cunoscut. A fost o onoare pentru noi si o mare bucurie sa dam mana cu Prof. Peseschian si cu familia acestuia...... Ne-am simtit foarte familial cu locul acela, desi nu mai fusesem niciodata...

Iata si doua fotografii de la prima intalnire cu domnul profesor Peseschkian. Am incercat sa selectez pe cele mai reprezentative...

Aici domnul profesor Peseschian a primit cadoul din partea Asociatiei Romane de Psihoterapie Pozitiva din Romania condusa de Gabi Hum (de la stanga la dreapta: Dana, Gabi, prof. Peseschkian si Miki).

Aici am surprins momentul domnul profesor Peseschian ne-a intampinat si am facut cunostinta (de la stanga la dreapta: Dana, Andra, Miki si prof. Peseschkian).

Urmatoarele trei zile am participat in cadrul Institutului de Psihoterapie Pozitiva la Training, respectiv la workshop-uri tinute de colegii nostri cu mai multa experienta. A fost o sursa de cunoastere, de sedimentare a informatiilor pe care le detineam precum si de relationare cu ceilalti colegi. Trainingul s-a dovedit a fi foarte bine organizat, cum obisnuim noi sa spunem "nemteste". A fost inca o lectie de cum sa iti primesti musafirii si cum sa ii faci sa isi doreasca sa se reaintoarca la tine.

In cadrul Institului de Psihoterapie Pozitiva sunt cabinete de psihoterapie pentru copii si adulti, cate un etaj pentru fiecare categorie in care isi desfasoara activitatea mai multi psihoterapeuti.

Surpriza de final a fost o excursie pe Rin cu vaporasul si vizita Castelului Reichenstein, construit numai din piatra iar in interior impodobit cu coarne de cerbi de diferite marimi si incarcat cu multa istorie.

Aici ne pregatim sa plecam in
croaziera pe Rin....

Pe scurt, in aceasta perioada am invatat, am dansat (nu mai dansasem de la ultima nunta la care am fost...), am stabilit relatii noi, am avut parte de experiente noi si ne-am promis ca vom transforma in traditie participarea la celelalte seminarii care se vor organiza.

Ne-am straduit sa aducem cu noi cat mai multe amintiri si sa le conservam pentru a le impartasi si celorlati colegi din Sibiu. Cu siguranta ca ne dorim sa ne reintoarcem, sa ne reintalnim cu colegii pe care i-am cunoscut si sa ne reincarcam cu energie pozitiva!

Reprezentantele grupului PPT din Sibiu,
Daniela Posa
Ruxandra Marcu

Niciun comentariu:

Pentru orice problema exista solutie!

Pentru orice problema exista solutie!